Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с температурата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с температурата

След смяна на термостата загрява да 130 гр. и не се вкл. вентилатора и лампата на таблото не свети

Най вероятно не е обезвъздушена
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Да ти кажа набързо да сипеш малко данни за колата, че първо за това ще те питат колегите. По старите са с 2 датчика за темп., а по-новите с 1. Има и доста теми по въпроса.
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=69586
      Така на първо четене ми идва на ум да върнеш стария датчик на термостата ако сте го сменяли де. Или някъде да има останал въздух.
      ----------------------
      156 SW 1.8TS 07.2001
      Fiat Tipo 1.4Mi
      ----------------------

Comment

и в този ред на мисли, обезвъздушава се радиатора от малка врътка в лявата страна като застанеш пред мотора.

...
        но 130 е много градус за всяка кола , особено ако си дизел
        Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
        Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
        Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KostadinIvanov Покажи съобщение
          След смяна на термостата загрява да 130 гр. и не се вкл. вентилатора и лампата на таблото не свети
          върни датчика от стария термостат
          AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

колата е 1,8 2000г
            как се обезвъздушава?
            Last edited by tonov; d.m.y г., 19:42.

Comment

Аз мойта сложих новия антфриз запалих почна да качва градуси отворих капачката на казанчето за антифриз изгасих на 105 някъде колата пое водата малко развъртях пробката на радиатора с права отверка става завъртях я и запалих отново и заспа на 1 ва степен 92 втора 96-7 ..... успех
              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
              Ramstein - Benzin
              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Аз имам подобен проблем, само че при мен гори бушона на перката (тоя 40 амперовия дето е доло в дясно като погледнеш отгоре) Смених датчика на вентилатора, защото се беше по-стопил и не включваше дори в авариен режим, Сега с чисто нов датчик пак ми гори бушона и респективно перката не включва. Някой има ли идея откъде може да идва проблема !?
                Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
                  Аз имам подобен проблем, само че при мен гори бушона на перката (тоя 40 амперовия дето е доло в дясно като погледнеш отгоре) Смених датчика на вентилатора, защото се беше по-стопил и не включваше дори в авариен режим, Сега с чисто нов датчик пак ми гори бушона и респективно перката не включва. Някой има ли идея откъде може да идва проблема !?
                  Я провери вентилатора дали върти леко на ръка.Може да затяга и да дава голяма консумация, особенно при пускане.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

върнах стария датчик и проблема се оправи сега всичко е нормално

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Я провери вентилатора дали върти леко на ръка.Може да затяга и да дава голяма консумация, особенно при пускане.
                      Вентилатора се върти леко, няма затягания.
                      sigpic

Comment

Вземи един кабел и му пусни ток направо от акумулатора. Ако завърти значи го изключваш него като проблем. Остава да окъсява някъде по кабелите към него, но ще трябва мултицет и малко мерене да се види къде е проблема. Ако затяга може да стане всичко друго, но не и да гори бушона. Огледай и релето.
                        ----------------------
                        156 SW 1.8TS 07.2001
                        Fiat Tipo 1.4Mi
                        ----------------------

Comment

Първоначално публикувано от mmitaka83 Покажи съобщение
                          Вземи един кабел и му пусни ток направо от акумулатора. Ако завърти значи го изключваш него като проблем. Остава да окъсява някъде по кабелите към него, но ще трябва мултицет и малко мерене да се види къде е проблема. Ако затяга може да стане всичко друго, но не и да гори бушона. Огледай и релето.
                          Някое от тия релета дето са пред акумулатора ли ??? Просто е някакъв кошмар. 40 амперови бушони ми ги яде като вафли. за 3 дена 5 смених и днес трябваше да я карам при електричар, ама ми върза тенекия човека.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
                            Някое от тия релета дето са пред акумулатора ли ??? Просто е някакъв кошмар. 40 амперови бушони ми ги яде като вафли. за 3 дена 5 смених и днес трябваше да я карам при електричар, ама ми върза тенекия човека.
                            Ела при мен тогаз
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              Ела при мен тогаз
                              Къде да дойда ?
                              sigpic

Comment

Working...
                              X